Limba:
Alatura-te celui mai complex
site swingers din Romania

Despre Swing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V-ati intrebat ce va determina sa participati la o activitate de Swing, sau de ce simtiti nevoia sa incercati ceva nou?

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt multe articole pe internet despre Swing si acest lifestyle, insa SwingersMania a diversificat putin subiectul. Poate reusiti sa aflati unele raspunsuri la intrebarile  voastre, cu ajutorul acestei pagini.

 

 

 

 

 

 

 

  *Swinging-ul este alternativa a relatiei plictisitoare sau o "reteta" pentru condimentarea unei relatii seriose, care se bazeaza pe iubire, incredere si loialitate. Cu toate acestea este foarte important ca inainte de aceasta experienta, partenerii sa discute in detaliu. Cu totii avem fantezii dar putem face diferenta intre ceea ce am vrea sa punem in aplicare si ceea ce am dori sa pastram doar pentru noi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Origini  

 

 

   *Swing-ul a aparut in cele mai vechi timpuri in Alaska, nordul Canadei si la cateva triburi din Africa, in care cuplurile casatorite nu aveau nicio retinere in a-si imparti partenerii.Inceputurile swing-ului modern se gasesc la mijlocul secolului trecut dar in vreme ce swinger-ii de azi privesc practicile din antichitatea romana, acceptarea in cadrul orgiilor a tuturor tendintelor sexuale, drept un exemplu de libertate, in secolul XX fenomenul a inceput sa se faca simtit intr-un alt mod, afirma Terry Gould in volumul "Stil de viata”. O privire asupra practicilor erotice ale swinger-ilor".  

 

 

 

 

 

 

 

 

   *In conformitate cu cercetarile intreprinse de mult premiatul sociolog si  jurnalist american, practica in sine isi afla radacinile in vremea Celui De-al Doilea Razboi Mondial, in randurile familiilor pilotilor US Air Force. "Rata mare a mortalitatii a dus la acceptarea relatiilor intre sotiile unor piloti si alti piloti.Prima relatare a presei despre acest fenomen are loc dupa terminarea razboiului din Coreea, in1957, fenomenul fiind denumit "wife-swapping" (schimbarea nevestelor). Desi relatat ca fiind ceva negativ, publicul a fost receptiv la idee si, astfel, in 1960 existau peste 20 de reviste in SUA care aveau sectiuni pentru swinging. In comunitatile  mici, cu vietile soldatilor  sub semnul pericolului iminent in fiecare misiune intreprinsa pe cerul Europei, valorile morale erau o parte componenta  importanta  a functionarii relatiilor interumane.

 

 

 

   *Mentalitatea de grup select, inchis in propriul sistem de valori, asemeni unui clan modern, facea ca legaturile intre membrii lui sa devina cu atat mai stranse, de aici derivand mai cu seama datoria, asumata de intreaga comunitate, de a avea grija de urmasŸii celor dispruti. Astfel, sotii  se angajau sa se preocupe atat de nevoile materiale, cat si cele emotionale dar mai ales sexuale, ale sotiilor celor plecati in misiune sau cazuti pe front.

 

 

 

 

 

 

 

 

   *Similaritati cu practicile maritale intalnite si astazi in comunitatile  traditionaliste indiene, mongole, musulmane sau evreiesti, asa numitele "levirate" (din latinescul "levir", fratele sotului), subliniaza caracterul puternic de clan al acestor grupuri sociale. Swingul inseamna sex social distractiv, fiind cunoscut si ca "acel stil de viata".

 

   *In primul rand este o activitate de cuplu (masculin/ feminin), dar ocazional poate include femei si barbati single. Bisexualitatea in randul femeilor este obisnuita si in general acceptata de acest stil de viata, insa bisexualitatea masculina este intalnita mai rar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viata de Swinger     

 

 

 

 

·         

 

 

   *Viata de swinger aduce multa comunicare si deschidere intr-o relatie. Multe cupluri swingers sunt de parere ca sexul este o parte naturala si o sursa de placere a existentei umane. Exista cupluri care percep viata de swinger ca un stimulent pentru imbunatatirea relatiei atat pe plan sexual cat si pe plan emotional, swingul poate deschide multe aspecte ale unei relatii, este placuta dezvoltarea unei relatii cu oameni care au interesesi atitudini asemanatoare. In swing intalnirile dintre cupluri se pot rezuma la intalniri sexuale ocazionale sau pot merge mai departe pana la legarea unor prietenii de lunga durata. Daca unul dintre membrii cuplului accepta swinging-ul doar de dragul celuilalt, exista mari sanse ca acest mod de viata sa distruga relatia. O alta problema intalnita la cuplurile aflate la primele experiente in swing, este GELOZIA. Cea mai buna metoda de a duce la disparitia geloziei este comunicarea dintre parteneri. Fiecare cuplu are limitele lui si cel mai bine este ca acestea sa fie stabilite inca de la inceput. Swing-ul se poate practica in trei moduri:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soft swingul 

 

 

 

   *Preludiu cu alti parteneri, cateodata incluzand sexul oral, dar nu si penetrarea vaginala propriu-zisa. Relatia poate capata un caracter cat mai picant, partenerii trebuie insa scutiti de riscul unei boli sau de gelozie. La primele experiente multi swingeri prefera acest stil. Sa nu crezi insa ca soft-swingerii se vor deveni in toate cazurile full-swingeri.

 

 

 

 

 

Swingul inchis

 

 

 

   *Se schimba partenerii  dar se face sex in camere separate. Swingul inchis permite o experienta mai intima. Unii considera ca astfel li se ofera o libertate mai mare si mai putine intreruperi a placerii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swing deschis  

 

 

 

   *Se schimba partenerii, dar de data aceasta ei fac sex in aceasi camera sau in acelasi pat. Acesta poate include orgii si este ideal exhibitionistilor si celor carora le place "sa priveasca" partenerul jucandu-se, sau sa-i impresioneze pe ceilalti prin abilitatile lor. Unii suntde parere ca prin swingul deschis poti sa eliberezi toate dorintele si fanteziile tale sexuale. Daca esti gelos sau timid - acesta nu este pentru tine!

 

 

 

 

 

 

Sexul in 3 ( ménage à trois )   

 

 

 

 

 

 

    *Sexul in trei excita, avand o latura prohibita si fiind blamat adesea. Si culmea e ca in anii ’90 subiectul era complet tabu, in timp ce in anii ’70 adeptii sexului in trei erau numerosi, daca ne gandim numai la curentul tip “flower power” si la locuri precum Woodstock, unde se intamplau in mod frecvent partide de sex in trei, ca sa nu mai vorbim de alte fetisuri si orgii de tot felul. Se pare, insa, ca sexul in trei a recastigat teren in ultima vreme. Si ca din ce in ce mai multi vor sa-si traiasca viata la maximum, gustand din toate placerile ei. Asadar, daca inca n-ai incercat “delicatesa” sexului in trei… esti binevenit s-o faci!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clasificarea unei petreceri  swingers

 

 

 

 

( Swingiul intre doua cupluri, in grup restrans- petreceri "off-premises" )

 

 

 

   * La aceste petreceri swingerii se cunosc urmand sa faca sex inalta parte- petreceri "on-premises" - la aceste petreceri participantii au parte si de sex.Sunt petreceri de socializare, organizate in diferite locatii ( vile, hoteluri, cluburi inchiriate , swingerscluburi, unde participantii merg sa se cunoasca, socializeze iar swingul este  permis doar in camerele amenajate. Mai sunt partyurile swingers, unde deorece se doreste o atmosfera cat mai erotica, se cere un Sexy Dress Code obligatoriu dupa intrarea in aceea locatie sau dupa o anumita ora, specificata de catre organizatorii acelui eveniment.

 

 

 

 

 

 

Swingul si Religia  ( Dilema Etica ) 

 

 

 

 

 

 

   *Oamenii care-şi împrumută partenerii de viaţă prietenilor. Swingul, „dans“ cu perechi de schimb sau troc de persoane? DILEMA ETICĂ Să faci sex cu iubitul tău?!. Să faci sex şi cu un alt cunoscut?!. Să faci sex şi cu un alt cunoscut în timp ce iubitul tău te priveşte. Sau în timp ce şi el face acelaşi lucru cu altcineva. Să împarţi. Să fii swinger. Să fie aceste legături atât de bolnăvicioase încât să putem vorbi despre o irefutabilă problemă de morală?

 

   *Nu există nicio justificare acceptabilă pentru a restrânge acţiunea sexuală la un singur set de semnificaţii ale jocului sexual, aşa cum au încercat creştinismul, islamismul, nazismul sau „morala şi echitatea socialiste”. Fiinţele culturale caută noi şi noi semnificaţii, sunt curioase şi nu pot fi oprite în aventura lor erotic-intelectuală. Pentru că orice act sexual între persoane e şi o activitate de cunoaştere şi recunoaştere. Când oamenii nu sunt lăsaţi liberi să încerce a se descoperi şi a-l descoperi pe Celălalt în aventura erotică, atunci apare perversiunea. Un argument moral tipic împotriva activităţii de swinging (schimbarea partenerilor) pleacă de la premisa că doar intimitatea a două persoane satisface dorinţa de a găsi semnificaţie. Premisa, putem vedea, e falsă. O orgie sau un schimb de parteneri poate extinde orizontul semnificaţiei. Să facem o analogie: putem dansa în mai multe moduri şi situaţii. Putem dansa în doi în dormitor, putem dansa în doi la un bal sau putem dansa împreună la o petrecere rave. În toate aceste cazuri dansul nostru are un sens şi o semnificaţie particulare. Tot aşa, prin activitatea sexuală în doi, trei sau o mie ne deschidem către semnificaţii diferite. Astfel, evaluarea lor morală va fi sui generis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   *Cea mai sinceră declaraţie de dragoste Teologul Radu Preda spune că, potrivit concepţiei creştine despre om, sexualitatea este un dar şi ea nu trebuie asociată cu păcatul, cu promiscuitatea. „Păcătos sau promiscuu poate fi modul în care facem uz de ea. Or, în cazul fenomenului descris în articolul de faţă, comportamentul este unul evident deviant. Din cel puţin două motive. Întâi de toate, monogamia reprezintă fundamentul social şi moral pe care Biserica îl apără fără rezerve: fidelitatea faţă de un singur om, indiferent de crizele şi încercările pe care le traversăm împreună, este cea mai sinceră şi autentică declaraţie de dragoste. Trece proba timpului şi dă măsura maturităţii vieţii de cuplu. Apoi, unicitatea relaţiei de iubire între bărbat şi femeie exclude «experimentele». Slăbiciunile şi scăpările nu pot fi permanentizate. Cu atât mai puţin prezentate drept alternative.“ Cine caută plăcerea trupului cu obsesie nu a gustat din bucuria comuniunii. Se dedică învelişului şi refuză miezul. “ Radu Preda, teolog (sursa media)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swing: Alternativa morala la imoralitatea adulterului?

 

 

   *Swing-ul sau schimbul de parteneri sexuali intre cupluri, se practica de cand lumea. La nivel de societate insa, prejudecatile si ipocrizia fac din swing un subiect tabu. In Statele Unite si in tarile europene precum Italia, Spania sau Marea Britanie, Franta, fenomenul este foarte dezvoltat si este o forma de divertisment in cuplu. In Romania spre ex., practicanti exista, spune creatoarea unui club de swingeri, desi de multe ori sunt nevoiti sa mearga in strainatate, deoare ce la noi nu existau pana recent locuri in care pot cunoaste alte cupluri..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine sunt swingerii?  

 

 

   *De cele mai multe ori, sunt persoane adulte, stabile cu relatii de lunga durata, care sunt interesate sa mentina "pasiunea" sau sa alunge "monotonia"  din viata de cuplu." Este vorba de un barbat si o femeie care in mod natural sunt persoane deschise la minte, echilibrate, sincere, care sunt intr-o cautare de armonie, in cautarea unei solutii care sa pastreze armonie in cuplu si care sa confere o viata sexuala de cuplu activa, chiar daca se confrunta cu inaintarea in varsta. Sunt persoane preocupate de viata sexuala chiar daca nu mai au 25 de ani"

 

 

 

 

 

Cum ii recunosti? 

 

 

   *Te intrebi unde oare se ascund oamenii astia atat de indrazneti si libertini, ca doar tu nu faci astfel de lucruri, nici prietenii tai, nici prietenii prietenilor tai. Sigur, n-o sa vezi multe cupluri declarand deschis: "suntem swingeri", pentru ca stiu ca o astfel de afirmatie le-ar afecta viata sociala si poate chiar si pe cea profesionala. E greu sa-i identifici doar dupa aspect sau dupa comportamentul in public. Nu e ca in filmele pentru adulti: el, un tip superlucrat la sala si plin de piercinguri, ea, siliconata si cu un minijeep strigator la cer. Majoritatea arata si se comporta exact ca orice cuplu obisnuit. In niciun caz nu vor face avansuri tuturor cuplurilor atragatoare pe care le intalnesc. Pot fi vecinii pe care abia ii vezi de sacosi, in fiecare sambata cand vin de la supermarket, pot fi prietenii de familie pe care ii intalnesti acasa la parintii tai sau  un coleg-colega de servici. In cateva cuvinte, oameni de diferite varste si categorii sociale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ajung sa-si doreasca astfel de practici sexuale? 

 

 

 

 

   *Majoritatea swingerilor sunt implicati in relatii cu ceva vechime si cand pasiunea se mai stinge, prefera sa aduca si alte persoane in patul lor, decat sa rupa relatia sau sa fie infideli. Multe cupluri din cele care dau anunturi se afla la a doua tinerete si asta pare ciudat, pentru ca nu te astepti ca niste persoane de 45-50 de ani sa caute parteneri de swing sau sa aiba dorinte de orgii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Cum isi gasesc parteneri?

 

 

 

   *In nici un caz abordand la intamplare alte cupluri, pentru ca o astfel de strategie se poate lasa cu scandal. In general, cu ajutorul web-siteurilor de specialitate, dau anunturi si apoi aleg unul sau mai multe cupluri cu care pot practica schimbul de parteneri sau o singura persoana ( de cele maimulte ori o femeie cu tendinte bisexuale sau masculina ), cu care sa faca un trio. Mai rar se intampla sa gaseasca chiar in anturajul lor perechi cu valente, tendinte/dorinte asemanatoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unde duc aceste relatii?

 

 

 

    *Depinde. Pot fi intalniri sexuale ocazionale sau rareori se pot transforma in prietenii de lunga durata. In unele cazuri, conversatia si legatura afectiva care se formeaza conteaza chiar mai mult decat sexul in sine. Exista totusi si situatii cu final neplacut. Daca unul din membrii cuplului accepta swingingul doar de dragul celuilalt, exista sanse mari ca aceste practici sa distruga relatia. De obicei, femeile sunt mai dispuse sa faca astfel de compromisuri.

 

 

 

 

 

 

 

Care sunt regulile?    

 

 

   Daca te tenteaza un astfel de experiment, indiferent daca esti neimplicat intr-o relatie sau esti membru al unui cuplu, trebuie sa stii ca aceasta practica nu implica o libertate totala. Exista niste reguli de baza stricte, pe langa cele pe care le stabileste fiecare cuplu, in functie de situatie.

 

 

 

 

 

 

 

1. Niciun participant nu este obligat sa faca ceva ce nu doreste, avand privilegiul de ase razgandi in orice moment. In special in cazul persoanelor care fac asta pentru prima oara, se poate intampla ca ele sa realizeze la fata locului ca nu este ceea ce isi doresc cu adevaratsau sa nu accepte anumite practice. Ceilalti participanti nu au dreptul sa le reproseze acest lucru.

 

 

2. Toti membrii grupului primesc aceeasi atentie. De exemplu, daca una din femeile participante arata mai bine decat celelalte, nu inseamna ca toata atentia masculina se va indrepta asupra ei, iar celelalte vor fi neglijate. E o regula nescrisa a swingingului, dar care trebuie respectata pentru ca lucrurile sa nu ia o intorsatura urata.

 

 

3. Nu se fac inregistrari si fotografii fara acordul tuturor celor care apar in ele. Vreti sa va petreceti cateva ore placute impreuna, fara batai de cap? Atunci ce nevoie aveti de complicatii?

 

 

4. Membrii a doua cupluri diferite nu se intalnesc separat decat cu acordul partenerilor lor. Aici se face diferenta dintre libertate si infidelitate.

 

 

5. Nu se aduc persoane straine intr-un grup fara acordul tuturor membrilor. Lumea e mica, nu se stie pe cine poti sa intalnesti in astfel de situatii. Discretia este o conditie foarte importanta in astfel de jocuri.

 

 

 

 

 

   NU inseamna "NU": daca nu poti respecta dorinta altor persoane sau nu o poti pronunta pe a ta, atunci viata de swinger "NU" este pentru tine.

 

    Nu incerca niciodata sa distrugi o casatorie sau relatia unui alt cuplu!

 

    Sa respecti intalnirile stabilite sau sa anunti pe ceilalti din timp de schimbarea imprejurarilor.

 

    Sa respecti intotdeauna prima intilnire tinand cont de faptul ca nu ai nici o obligatie, dar nu ezita sa "intri in actiune" daca va placeti reciproc, sau sa zici "NU", daca nu sare scanteia.

 

    Apreciaza si accepta un refuz politicos venit din partea celuilalt cuplu.

 

    Sub nici o forma nu exercita presiune asupra unui partener sa faca sex cu tine.

 

    Limiteaza discutia despre viata de swinger la swingerii cunoscuti si la oameni interesati de acest stil de viata aflandu-se in cautarea unor informatii.

 

    Sa mentii intotdeauna standardele cele mai ridicate a curateniei personale si a aspectului exterior.

 

    Sa nu te angajezi intr-o activitate ilegala de orice fel care ar discredita swingerii ca grup.

 

    Sa tratezi intotdeauna cu respect atitudinile personale, sentimentele si complexele altor swingeri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dar ce inseamna swinging? 

 

 

   *Swinging-ul inseamna sex in grup si/sau schimb de partenere/ parteneri si/sau petting.Toate acestea se combina cu un dram de exhibitionism, un gram, de voyeurism si ceva nebunie.Pe site-urile de swinging, acest fenomen este privit ca un stil de viata alternativ ce presupune participarea la activitati recreative, in special sex (sau numai sex). Bunul simt taxeaza insa acest tip de comportament, catalogandu-l drept anormal. Judecatile de valoare ne apartin, insa.Swinging-ul este alternativa la o relatie monogama, este o modalitate de a adauga sare si piper unei relatii. Cu toate acestea, uneori experienta este un pic prea condimentata. Cu totii avem fantezii dar putem face diferenta intre ceea ce am vrea sa punem in aplicare si ceea ceam dori sa pastram numai pentru noi.

 

   *Swingul este activitate sexuala poligama care poate fi tratata ca orice alta activitate sexuala practica de cupluri. Monogamia emotionala si relatia romantica cu partenerul raman la fel de importante. Swingul necesita acordul si comunicarea ambilor parteneri. Desi swingerii leaga adesea prietenii stranse cu alte cupluri, normele de conduita previn orice atasament emotional.Swingul implica doar dorinta naturala pentru versatilitate sexuala. Chiar daca swingul include relatii sexuale cu altii, aceasta practica intareste obligatiunile fata de partener si viata de cuplu in general. Cuplul isi poate explora fanteziile in mod liber deoarece nu exista emotii negative, mister si nici lipsa de onestie, implica doar dorinta naturala pentru versatilitate sexuala.Pentru ca infidelitatea nu-si are sensul in aceste conditii, onestitatea si increderea intr-o relatie sunt la un complet alt nivel intre parteneri. Deschiderea la nivel emotional se face fara gelozie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crezi ca swing-ul este pentru tine/voi? 

 

 

 

   *Ce e bine de stiut inainte de a incerca asa ceva? Este recomandabil ca un cuplu sa incerce asta doar pentru a afla unde se afla si incotro se indreapta relatia lor. In cazul in care relatia ta nu inseamna decat atingeri ocazionale, atunci exista o sansa mare sa va saturati unul de altul dupa cateva incercari de swinging. Daca te afli intr-o relatie serioasa, stabila si de lunga durata, atunci o analiza mai in detaliu este recomandata. Atentie! Swingul nu rezolva „problemele” din relatia unui cuplu.

 

   *Ca totul sa se petreaca fara probleme, trebuie sa discuti deschis cu partenerul tau despre asemenea fantezii. Rergula celor trei "C" (comunicare, comunicare, comunicare). Este, de asemenea, necesar sa analizezi stabilitatea relatiei tale, ca pe urma sa nu apara gelozie, remuscari sau alte trairi neplacute. De multe ori e indicat ca aceste fantezii sa nu se puna in practica, pentru ca nu orice fantezie e neaparat buna. E bine sa te intrebi daca iti doresti neaparat relatii sexuale cu alti parteneri doar pentru a-ti imbunatati viata sexuala, ai  o dorinta-fantezie care crezi ce este posibil sa-l indeplinesti alturi de partenerul tau sau doresti ca swingul sa devina un stil de viata pentru voi.

 

   *Daca va uitati la filme porno impreuna, se presupune ca puteti fi potentiali swingeri, ceea ce inseamna ca exista dorinta in amandoi. Este recomandat sa va constientizati dorinta si sa „bateti fierul cat e cald”. Dupa toate cele mentionate mai sus, nu uitati de igiena personala si de cea a persoanelor implicate.

 

   *Sexualitatea e minunata daca esti convins ca te poate ajuta sa evoluezi ca persoana. N-ar trebui sa fie loc de discursuri moralizatoare, avand in vedere ca dimensiunile swinging-ului depind doar de voi: cu cine, cand, cat si unde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sex fara frontiere

 

 

 

   Swingerii au devenit o adevarata comunitate cu organizatii (cum ar fi NASCA sau ISU) si filiale raspandite in lumea intreaga. Daca te afli intr-o tara straina si vrei sa iei contact cu alti swingeri, ai la indemana ghidurile cu localizare a cluburilor.Pentru petrecerea unui sejur exotic de neuitat poti apela la agentii care ofera un pachetcomplet de serviciipentru distractie. Ofertele sunt nenumarate: spatii de cazare speciale pentru oferirea acestui stil de viata plus companii de transport, chiar si aviatic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A,B,C-ul sexului in grup

 

 


    *Inainte sa te arunci intr-un pat cu oameni dezbracati, ar fi bine sa stii in ce te bagi, scuza expresia. Ca poate te vei simti flatata sa auzi ca primesti margarete, dar vei ramane cu gura cascata cand vei afla ca “daisy chain” inseamna un “lant” de sex oral.  Unii pot crede ca sex-ul in grup inseamna doar schimb de parteneri intre doua cupluri (swinging), dar faptul ca sunt orgii cu numar impar de participanti distruge acest mit. De fapt sex in grup acopera toate practicile sexuale care includ mai mult de doua persoane.                                                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

   *Sexul in grup iti poate condimenta viata sexuala atunci cand esti implicat intr-o relatie stabila, insa inainte de a lua o astfel de decizie este nevoie sa analizezi toate avantajele si dezavantajele dar si sa discuti cu partenera/partenerul toate detaliile. Si mai important este ca odata ce ati stabilit de comun acord sa fiti foarte atenti la ceea ce se intampla in timpul orgiei ca sa nu ajungeti sa puneti capat relatiei dupa o astfel de experienta. Iata mai jos cateva sfaturi importante despre ce e bine si ce nu e bine sa faci:1. Sinceritate si incredere - Stabiliti reguli clare despre ce aveti si ce nu aveti voie sa faceti in timpul unui act sexual in grup. De exemplu daca nu va doriti ca unul dintre voi sa faca sex oral sau anal cu alti participanti atunci aceast lucru trebuie respectat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©2014 Swingers Mania.